Späť

Bezlepkové chlebové plátky

Pridané: 15.10.2015 14:15:00 Počet zobrazení: 775

Či už chcete schudnúť, alebo sa snažíte žiť zdravo, chlebové plátky sa dajú použiť ako zdravá bezlepková náhrada chleba, ktorej príprava nezaberie veľa času.

Bezlepkové chlebové plátky

ZLOŽENIE

  • 250 gramov hnedej ryžovej alebo pohánkovej múky
  • 200 ml vlažnej vody
  • 1,5 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 30 g kokosový tuk

PRÍPRAVA

  1. Do múky pridáme soľ, jedlú sódu, kokosový tuk, vlažnú vodu. Ingrediencie spolu zmiešame, vytvarujeme z nich malú knedľu, a necháme ju odpočívať na teplom mieste cca. 15 minút.
  2. Potom ju vyvaľkáme na 2-3 mm hrúbku a narežeme z nej plátky v tvare obdĺžnika.
  3. Rozohrejeme rúru na 200 stupňov, na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň plátky. Pečieme približne 10 minút do chrumkavo-hneda.

TIP

Pred pečením môžeme chlebíky posypať rascou, sezamovými alebo ľanovými semienkami, a tak môžeme meniť chuť chlebíkov.

Ak nemusíte jesť len bezlepkové potraviny, na prípravu môžete použiť ovos, raž a tiež špaldovú múku alebo ich zmes.

Košík

Celkom: 0 €
Množstvo: 0 Nákupný košík
turn-arrow  UPOZORNENIE
V prípade, že na výrobku nie
je priamo nalepená etiketa
v slovenskom jazyku, slovenskú etiketu nájdete po odlepení pôvodnej etikety v mieste označenom symbolom. 

TOP 10